Amennyiben nem Pest megyében van a kémény kivitelezés helyszíne, kérem klikkeljen ide: www.kemeny.hu

Gyakran Ismételt Kérdések

Mikor kell kibélelni a tégla kéményem?

Minden esetben! Ma már tégla kémény nem üzemelhet védőcső nélkül!

 

A szerelt kémények milyen tüzelésre használhatóak?

Az összes tüzelőberendezéshez van szerelt kémény. A megfelelő típus kiválasztása a szerelő/tervező feladata.

 

Hány napig tart a munka?

A lakossági kéményes munkák többsége 1 nap alatt elvégezhető?

 

Kell-e majd kőműves a falak helyreállításához?

Kőműves nem fog kelleni, a kivésett falakat visszajavítjuk. Festő azonban szükséges lesz, hogy a fal színét esetleg a tapétát helyreállítsa.

 

Szükséges-e kéményseprő szakvélemény?

Minden kéményes munkát a szolgáltatóval ellenőriztetni kell. Amennyiben ez nem történik meg az a tulajdonos saját felelősségére történhet.

 

Mi a Furanflex kéménybélelés?

A kéménybélelés legújabb technológiája, ami kizárólag fa tüzelésű kémények bélelésére alkalmas. Ellenálló, kiválóan szigetel,  hatékony és rendkívül megbízható. A Furanflex-el a legkevesebb falbontással megoldható szinte bármilyen hosszú és elhúzásos kémény kivitelezése.

 

Milyen kéményt válasszak a készülékemhez?

A megfelelő kémény kiválasztásához a helyszíni adottságok és egyedi igények felmérésével, előzetes hő-, és áramlástechnikai méretezés alapján tudunk Önnek optimális ajánlatot adni.

 

Mi a kondenzációs kémény?

A kondenzációs kéményt általában kondenzációs kazánokhoz vagy vízmelegítőkhöz használják. A kondenzációs kazánok égéstermékeként savas kondenzátum képződik, amelynek elvezetését a nedvesség-, és korrózióálló, magas hatásfokú kondenzációs kémény biztosítja. Az adott fűtési rendszer és az épület jellemzőinek, illetve a helyi szabályozásnak megfelelő kémény kiválasztásához ajánlott szakemberrel konzultálni.

 

Mit jelent az, hogy turbós kémény?  

A zárt égésterű turbós kémény biztonságosabb, mint a kémények általában, és többnyire nyomásos égéstermék-eltávolítási rendszerekhez (pl. gázkazánok-, és fűtőberendezések) használják. Belső ventilátorainak köszönhetően hatékonyan távolítja el az égéstermékeket, az égéshez szükséges oxigén nem a lakótérből, hanem a szabadból külön elvezetve érkezik, ami jobb kéményhúzást eredményez.

 

Honnan tudhatom, hogy a kéményem karbantartásra szorul?

Ha a kéményében füstölés, szivárgás vagy szokatlan szag, illetve rossz hatékonyság, a károsanyag-kibocsátás növekedése vagy füstfoltok érzékelhetőek.

 

 

 

kémény felújítás
Sokorai Viktor
Soki Plusz Kft.

+36-70-611-8801


2351 Alsónémedi, Templom utca 12
www.kemenyes.hu
hello@kemenyes.hu
Adószám: 13664608-2-13

Kivitelezés:

Budapest egész területe Pest megye

Youtube Feliratkozás