Amennyiben nem Pest megyében van a kémény kivitelezés helyszíne, kérem klikkeljen ide: www.kemeny.hu

Kéménybélelés

Mi történik a kéménybélelés felmérésekor?

 • Kéménybélelés során először meg kell néznünk, hogy a kémény kürtőbe belefér-e a béléscső. Ehhez hosszabb kémények esetében kamerás vizsgálat is szükséges lehet. Szűk kémények bővítését golyózással, döngöléssel, marással lehet bővíteni.
 • Kéménybélelés előtt meg kell állapítani, hogy milyen anyaggal lehet kibélelni. Ez gáz esetében lehet alumínium, kóracél, furanflex, kondenzációs kéménynél lehet műanyag is. Nem mindegy melyiket választjuk, szituációtól függően más az ár/érték arány. A kéménybélelés anyaga természetesen nagymértékben függ a tüzelőberendezéstől is.
 • A tüzelőberendezés adatait fontos tudni, mert ezzel összhangban kell a kéményt is kialakítani, hogy a kazán, kályha megfelelően működjön. Ha először a kéménybélelés történik meg, és később túl nagy teljesítményű kazánt kötnek rá, akkor a nem megfelelő huzat kellemetlenségeket, visszaáramlást fog okozni.
 • Meg kell nézni, hogy a kémény vége megközelíthető-e biztonságosan, kell-e kéményseprő járda.
 • Kéménybélelés során fontos a füstcső nyomvonalának anyagának felmérése is. A legtöbb esetben a régi füstcsövet ki kell cserélni.

Kérjen ajánlatot telefonon vagy e-mailben

KLIKKELJEN IDE!

 

A kéménybélelés folyamata:

 

 • Első lépés szűk, eldugult kémények esetében, hogy végigengedünk egy eszközt, amivel a kitüremkedések, dugulások elháríthatóak. Ha tágítani kell a kéményt, akkor a kéménymaró szerszám kerül leengedésre, és felfelé szép lassan „kifúrja” a kéményt a megfelelő méretre.
 • A bekötő idomnál, és az alsó tisztító idomnál megvéssük a kéményt
 • A béléscső leengedése a kéményt tetejétől.
 • A megfelelő idomok berakása, a béléscső méretre vágása
 • Az idomok rögzítése, falazat visszavakolása
 • Fém kéményajtók berakása
 • Kazán bekötése a kéménybe a füstcsővel
 • Sitt elhordása, takarítás

Furanflex kéménybélelés előtti állapotfelmérés
Furanflex kéménybélelés esetében kicsit más a helyzet, ott a lágy kéménybélés cső behúzása, és a megfelelő idomok berakása után forró gőzzel „felfújják” a kéményt a kívánt méretre. Csak az anyag megszilárdulása után jön a következő lépés. Előnye, hogy szinte bármilyen elhúzásos kémény kibélelhető vele, nem kell szétvésni a kéményt.

Pest megyén kívüli kivitelezésről itt érdeklődhet: www.kemeny.hu

Kéménybélelésre van szüksége?

Tekintse meg kéménybélelés árainkat!

Miért van szükség kéménybélelésre?

Szeretne Ön is biztonságos otthonba hazatérni nap, mint nap? Egy lakás biztonsága sok mindenen múlhat, kezdve a riasztóberendezés beszerelésétől a tűzvédelmi berendezéseken keresztül a szakszerűen megépített kéményig.

A jól megépített kéménynek kulcs szerepe van abban, hogy egyrészt a fűtés kifogástalanul működjön és elegendő oxigént kapjon az égéshez, másrészt, hogy a káros gázok távozni tudjanak a szabad levegőre és ne történjenek balesetek.

kéménybélelésre furanflex anyaggal

Csapatunk kéményépítés mellett a kéménybéleléssel is foglalkozik. A kémény bélelése azért fontos, mert a gáztüzelés során keletkező vízgőz kicsapódik a kémény belső falára és tönkreteszi a szerkezetét. Az így megrongálódott kéményből lehulló törmelék eldugítja azt és nem tudnak távozni az égéstermékek, ez pedig tragédiához is vezethet.

Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben szeretné, hogy a kéménybélelés szakértő kezek munkáját dicsérje! Gyorsan és kedvező árakkal dolgozunk, a lelkiismeretes munka nálunk alapkövetelmény, kéményeink időtállóak és kifogástalanul működnek. Béleltesse velünk kéményét és őrizze meg otthona biztonságát!

 

kémény felújítás
Sokorai Viktor
Soki Plusz Kft.

+36-70-611-8801


2351 Alsónémedi, Templom utca 12
www.kemenyes.hu
hello@kemenyes.hu
Adószám: 13664608-2-13

Kivitelezés:

Budapest egész területe Pest megye

Youtube Feliratkozás