Amennyiben nem Pest megyében van a kémény kivitelezés helyszíne, kérem klikkeljen ide: www.kemeny.hu

Tetőjárda építés

Abban a pillanatban, ahogy kémény kerül a házára, gondoskodnia kell egy úgynevezett tetőjárda kiépíttetéséről is. A tetőjárda tulajdonképpen egy olyan praktikus mászó alkalmatosság, ami a kéményseprők vagy más kéménytechnikai szakemberek dolgát könnyíti meg úgy, hogy ezen keresztül egyszerűbben, de legfőképpen biztonságosabban lehet megközelíteni hagyományos vagy kondenzációs kéményét.

Legyen szó rutin ellenőrzésről vagy valamilyen komolyabb kéménykarbantartási munkáról, a tetőjárda megléte nélkülözhetetlen, nem beszélve arról, hogy e nélkül nem adnak szakhatósági engedélyt a kéményseprők. Ennek kiépítésével azért érdemes hozzáértőt megbíznia, mert a kémény felső megközelítésének szigorú szabályai és előírásai vannak, amit legjobban a kéménytechnikában dolgozók ismernek.
 

Épülettípusok és tetőjárda megoldásaik

Tetőjárda építés - kemenyes.hu
Mielőtt még azt gondolná, hogy erre nincs szüksége, jó ha tudja, törvény szabályozza, hogy minden kéménnyel rendelkező épületen kell biztosítani egy felső tisztítási lehetőséget is, amit az esetek többségében tetőjárdával kell biztosítani.

Típusukat tekintve úgy alakítják ki, hogy ezek maximálisan passzoljanak az épületekhez.
Üzemeknél, ipari kéményeknél leggyakrabban magában a kéményben helyeznek el létrát, amivel kijuthatunk a kémény végéhez.

A középületeken többféle lehetőség adódik tetőjárda kiépítés tekintetében. A tető kialakításától, színétől függően van lehetőség többfajta rögzítés, szín és minta közül választani. Van megoldás a horganyzott felületekre, a cserépfedésre és bármilyen tetőszerkezetre is tetőjárdát kiépíteni.
Létrával kiépített tetőkibúvót szokás alkalmazni társasházak esetében. A létra általában a társasház valamely közös használatban levő helyiségéből indul ki.

Családi házak esetében is általában tetőkibúvót és tetőjárdát szokás alkalmazni, de néha egy megfelelően rögzített létrával elkerülhető a kibúvó beépítése, de legtöbb esetben tetőjárdát akkor is szükséges beépíteni.

Ha tetőjárda építésre vagy felújításra van szüksége, keressen minket nyugodtan!

kémény felújítás
Sokorai Viktor
Soki Plusz Kft.

+36-70-611-8801


2351 Alsónémedi, Templom utca 12
www.kemenyes.hu
hello@kemenyes.hu
Adószám: 13664608-2-13

Kivitelezés:

Budapest egész területe Pest megye

Youtube Feliratkozás