Amennyiben nem Pest megyében van a kémény kivitelezés helyszíne, kérem klikkeljen ide: www.kemeny.hu

Turbós kémények

A turbós kémények kivitelezhetőek:

Turbós kémények építése és karbantartása
Elhúzás nélküli kémény esetén: Alumínium, Inox vagy FuranFlex csővel

Elhúzásos kémény esetén: Inox vagy FuranFlex csővel

A turbós kémények biztonságosabbak, mint a kémények általában, amit zárt égésterük biztosít. Terjedésük leginkább ennek köszönhető. Azonban ehhez is szükséges a meglévő, kifogástalan kéményrendszer megléte. Abban rejlik sikeressége, hogy az égéstermék és a levegő juttatása mesterséges úton valósul meg ennek a korszerű eszköznek a segítségével.

Két fő rendszert különböztetünk meg:

1. Koncentrikus (cső a csőben rendszer)

A koaxiális turbó kémény rendszer előnye, hogy a két cső más-más feladatot lát el. A levegő áramoltatása a külső, nagyobb átmérőjű csövön valósul meg. A kisebb, belső csövön az égéstermék távozik. Ez azért hasznos, mert így a levegő az égéstermék füstje által, előmelegítve érkezik. Egyetlen cső látszik, ezért praktikus, helytakarékos megoldás. Rövidebb kéményekbe ajánlott.

2. Osztott (általában 80/80 mm-es) rendszer

A szétválasztott turbó kémény rendszer, merőben más technikát alkalmaz. Itt a bélelt kémény látja el az égéstermék kijuttatásának feladatát, míg az égéshez szükséges levegőt egy kívülre helyezett cső látja el. Ezért a levegő útja jelentősen rövidül, kevesebb energiát használva. Társasházakba ideális megoldás.
 

Ha szeretné korszerűsíteni kéményét turbó kéményre, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hogy melyik megoldás lesz a megfelelő ezt egyrészt előzetes hő-, és áramlástechnikai méretezés alapján lehet eldönteni, másrészt pedig a helyszíni adottságoktól függ.

 

Turbós kémények esetében egy kondenzleválasztó idom is telepítésre kerül, mely a lefolyó kondenzvizet a kéményből összegyűjti. Ezt a gépész kivitelezőnek be kell kötnie a lefolyóba, vagy ha ez nem áll rendelkezésre, akkor egy külön tárolóedénybe el kell vezetni.

 

Előzetesen nehéz rá tájékoztató árat mondani, mivel az idomok mennyisége a kivitelezés helyszínétől függően eléggé változóak. Ami viszonylag állandó az a munkadíj és a papírmunka ügyintézés költsége.
 

A turbós kéményekről bővebben

A turbós kémények egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, melynek elsődleges oka, hogy sokkal biztonságosabbak, mint a többi rendszer.

A turbós kémények zárt égéstérrel rendelkeznek, ez azt jelenti, hogy az égéshez szükséges oxigén külön elvezetve a szabadból érkezik, nem pedig a lakótérből. Ezt belső ventilátorok teszik lehetővé, tehát az oxigén érkezése és az égéstermék elszállítása is mesterséges úton történik. A kifogástalan működés egyik alapköve az olyan kéményrendszer, mely tökéletes tömörséggel van megépítve.
Turbós kémény kivitelezése
A turbós kémény kétféle rendszer alapján kerülhet telepítésre. Az egyik a koaxiális rendszer, mely nemcsak esztétikus, de elő is melegíti az égési levegőt, viszont ventilátorainak teljesítménye véges, így hosszabb kéményekbe drága lehet a jobb minőségű rendszer beszerelése.

A szétválasztott rendszernél külön úton érkezik a levegő és távozik az égéstermék. Előnye, hogy kevesebb energiafelhasználással jár és kisebb teljesítményű ventilátorok szükségesek, de nem olyan esztétikus és faláttörést igényel.

Turbós kéményekkel kapcsolatos további információkért forduljon hozzánk bizalommal!

 

Kondenzációs vagy turbós kazánt válasszunk?

Amikor megszületik a döntés, hogy zárt égésterű kazánt szeretnénk építeni, felmerül a következő kérdés, hogy kondenzációs vagy turbós kazánt építsünk.

A turbós kazán elterjedtebb manapság, ami speciális kéményt igényel, melynek teljes mértékben géztömöttnek kell lennie. A mai szabványokat tekintve sokkal biztonságosabb a turbós kazán, illetve a hozzá kialakított kémény használata, és jóval alacsonyabb beruházási költséggel jár.

A kondenzációs kazán specialitása, hogy hőt von el a füstgázból, ezáltal jóval magasabb a kazán hatásfoka. Éves szinten a kondenzációs kazánokkal rengeteg energiát lehet megspórolni, kéménye ugyanis készülhet akár műanyagból és acélból is.
kondenzációs vagy a turbós kémény a jobb?
Talán a legnagyobb különbség a kondenzvíz elvezetésében mutatkozik, a kondenzációs esetében el kell vezetnünk a vizet, mert folyamatosan szivárog, míg a turbós kazánoknál nem kell annyi kondenzvízre számítani.

Ha további kérdése van a kéményekkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal, szakembereink maximális profizmussal segítenek Önnek a döntésben és a kivitelezésben!

 

Turbós kéményt szeretne építtetni?

Kérjen ajánlatot!

 

KLIKKELJEN IDE!

 

kémény felújítás
Sokorai Viktor
Soki Plusz Kft.

+36-70-611-8801


2351 Alsónémedi, Templom utca 12
www.kemenyes.hu
hello@kemenyes.hu
Adószám: 13664608-2-13

Kivitelezés:

Budapest egész területe Pest megye

Youtube Feliratkozás