Amennyiben nem Pest megyében van a kémény kivitelezés helyszíne, kérem klikkeljen ide: www.kemeny.hu

Kondenzációs kémények

A kondenzációs kémények kivitelezhetőek:

Elhúzás nélküli kémény esetén: PPs merev, Inox

Elhúzásos kémény esetén: Inox flexi, vagy PPs flexi

 

Két fő rendszert különböztetünk meg:

1. Koncentrikus (cső a csőben rendszer)

2. Osztott (általában 80/80 mm-es) rendszer

 

Hogy melyik megoldás lesz a megfelelő az hasonlóképpen, mint a turbós kémények esetében itt is előzetes hő-, és áramlástechnikai méretezés alapján lehet meghatározni, illetve nagyban függ a helyszíni adottságoktól.

 

Előzetesen nehéz rá tájékoztató árat mondani, mivel az idomok mennyisége a kivitelezés helyszínétől függően eléggé változóak. Ami viszonylag állandó az a munkadíj és a papírmunka ügyintézés költsége.

 

Kondenzációs kazán kémények

Kondenzációs kazán kémények kivitelezése
A kémények építésénél az egyik legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni, hogy párazáró anyagból készüljön. Erre azért van szükség, mert a kémény belsejében is van vízkiválasztás, ami naponta több liter vizet is jelenthet.

A légnemű anyagok hőmérséklete meghatározza, hogy mennyi párát tudnak magukba foglalni. Kondenzációról akkor beszélhetünk, hogyha a megemelkedett hőmérsékletű, páradús légnemű anyag elkezd lehűlni, s ennek következtében a benne lévő párát már nem tudja magában tárolni, s az kicsapódik.

A kondenzációs kazánoknál kettős csövű rendszert alkalmaznak, mely biztonsági és energiatakarékossági szempontból is igen fontos. A legjobb megoldás a speciális, műanyag-csövek használata, ugyanis itt nem használhatóak a hagyományos, alumínium alapú turbócsövek.

A kondenzációs kazánoknál egy ventilátor segítségével juttatják ki a szabadba a kéményben felgyülemlett égésterméket, ami igencsak megkönnyíti az égéstermékek távozását, főleg ha egy többemeletes házról beszélünk.

Az árakat tekintve a kondenzációs kémény építése egyáltalán nem drágább, sőt némely esetekben még olcsóbb is, mint a hagyományos kéménynek esetében.

 

Biztonságos kondenzációs kémény

A kondenzációs kémény a kondenzációs kazánokhoz használt speciális kémény, ami rugalmasan és egyszerűen telepíthető, illetve könnyen hozzáigazítható a különböző típusú fűtési rendszerekhez és építészeti követelményeikhez. Többnyire a vízgőz által képződő, savas kondenzvíznek és a korróziónak ellenálló, INOX acélból vagy PPS műanyagból készül, ezért tartósabb, mint egy hagyományos kémény, csökkenti a károsanyag-kibocsátást, ezért környezetbarát módon és alacsony zajszinttel működik. A megfelelően megtervezett és beszerelt kondenzációs kémény biztosítja a füstgázok biztonságos elvezetését és a megfelelő szellőzést, és megakadályozza a káros gázok, (pl. szén-monoxid) felhalmozódását a lakótérben.

A fa tüzelésű kémények minőségi, kockázatmentes bélelésének egyik eszköze a FuranFlex technológia, amelynek során a rendkívül ellenálló bélelőanyagot képlékeny formájában helyezik a kiváló szigetelésű, speciális üvegszövet erősítésű műgyanta csőbe, ami néhány óra alatt megszilárdul, és tökéletesen felveszi a kémény alakját.

 

Nagy hatásfokú kondenzációs fűtési rendszer

A kondenzációs kazán alacsonyabb hőmérsékletű füstgázokat termel, és lehetővé teszi az égéstermék hőjének visszanyerését, így kevesebb tüzelőanyag-fogyasztás és üvegházhatású gáz-kibocsátás mellett több hasznosítható hőt tud termelni. Ezért a kondenzációs kazánt a kondenzációs kéménnyel kombinálva nagyobb hatásfokot érhetünk el, ami alacsonyabb fűtési költségeket eredményez.

A kondenzációs fűtési rendszerek a beltéri levegő minőségének fenntartása érdekében megfelelő szellőztető-elemeket igényelnek, amelyek friss levegőt biztosítanak az égéshez, és eltávolítják a melléktermékeket.

További információért forduljon hozzánk bizalommal!

 

Kérjen ajánlatot!

 

KLIKKELJEN IDE!

kémény felújítás
Sokorai Viktor
Soki Plusz Kft.

+36-70-611-8801


2351 Alsónémedi, Templom utca 12
www.kemenyes.hu
hello@kemenyes.hu
Adószám: 13664608-2-13

Kivitelezés:

Budapest egész területe Pest megye

Youtube Feliratkozás